dimarts, 9 de juliol del 2013

TAGGLIATTELE (AL OU) CASERS AMB SALSA BOLONYESA (SENSE CARN)


Una de les coses importants a l’hora de decidir ser vegetariana es que ha de ser un plaer, per això una de les coses que hem vaig proposar fer va ser aprendre a cuinar les meues receptes preferides i adaptar-les a la dieta vegetariana. Una de les coses que de menuda més m’agradava era la pasta en salsa bolonyesa, pensava que no tornaria a provarla, ja que és bàsicament carn. Però no és així. Podem cuinar una salsa bolonyesa lliure de carn que enganyaria qualsevol carnívor, tant a la vista com al gust. Per a aquest fi utilitzarem soia texturitzada o proteïna de soia texturizada, després d’hidratar-la podem utilitzar-la com carn picada, aquesta té dues voltes més de proteïna que la car i quatre més que els ous. A més a més el preu està prou bé, podeu trobar-la a tendes especialitzades en menjar ecològic. Descobrir coses com aquestes m’està canviant la concepció que tenia sobre l’alimentació, quant m’ensenyaven la piràmide pareixia com si tan sols els productes de procedència animal contenien les proteïnes i fos indispensable menjar-ne. Però no és així, molts productes vegetals en contenen.

Una altra cosa que us vaig a mostrar és la pasta casera, si teniu farina, i aigua sempre podeu fer-vos un plat de pasta, és molt econòmic i deliciós. Podeu ficar-li ou o no. En aquest cas jo li n’he ficat i he preparat uns taggliattele casers a l’ou amb salsa bolonyesa sense carn.


Ingredients per pasta:

200 g de farina (He utilitzat blanca perquè és la que tenia però millor utilitzar integral, és més sana)
1 ou (opcional)
aigua

Ingredients per la salsa bolonyesa:

100g soia texturizada (deixar la nit  d’abans a remulla)
4 tomaques naturals rallades
1 ceba
1 mica d’orenga
sal
sucre
oli d’oliva
Procediment:
Primer de tot preparem la taula o banc o anem a treballar la pasta, el netegem bé. Afemem un bol i fiquem la farina, fem un volcà i tirem l’ou (si no anem a ficar ou, ens botarem aquest pas). Mesclem la farina i l’ou amb les mans, després anem afegint l’aigua a poc a poc i una mica de sal, segons el gust, fins a obtenir una massa consistent elàstica per no apegalosa.

Preparem el banc espolvorejant amb farina. Comencen a treballar la massa i continuem uns minuts. Amb l’ajuda d’un corró o una botella de cristall neta, anem estirant la massa fins a obtenir una capa fina. Una vegada estirada amb un ganivet anem tallant amb cura els taggliattele. Els separem un per un i espolvorejem amb farina.

Ara farem la salsa bolonyesa. Tindrem la soia texturizada en aigua des de la nit anterior, així s’haurà hidratat bé. Tallem la ceba menudeta i la fiquem a fregir, als pocs minuts afegim la tomaca triturada, una mica de sal i una mica de sucre. Deixem que vaja cuinant-se i reduint, quant ja casi estiga fet afegim la soia que acabarà de absorbir la salsa de tomaca. Seguir cuinant fins haja reduit la tomaca.

Menters podem cuinar els taggliattele. Fiquem l’aigua al foc i una vegada entre en ebullició afegim la pasta, quant comence a bullir de nou contem 4 o 5 minuts segons com ens agrade de dura i siga de grossa. Passat el temps o retirem del foc.

Quant ja tenim la pasta i la salsa sols ens queda ficar-ho al plat i afegir l’orenga.


Ja em direu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada